Case

Erfaringer med kædetæppe og tyngdekraver hos Demens Hjørnet

DemensHjørnet, Aarhus

DemensHjørnet oplevede positive effekter med kædeprodukter

I hjertet af Aarhus ligger DemensHjørnet, hvor mennesker med demens, deres pårørende og netværk kan finde rådgivning, vejledning, fællesskab, træning og rehabilitering.

Fysioterapeut Malin Amdrup-Simonsen er én af fagpersonerne i team Træningsenheden, som her anvender sansestimulerende hjælpemidler fra ZiboCare i det daglige med ældre, demensramte borgere.

Her bruges ZiboCares lille kædetæppe på 4 kg og tyngdekraven på 2 kg, efter behov og intuition. Ofte er det ca. ½ time ad gangen, at borgerne sidder med kædetæppet. Der er en klar opfattelse af, at begge dele skaber ro på urolige borgere, som kan være ængstelige og vandre lidt uroligt omkring. Samtidig ses en reducering af ufrivillige bevægelser, ved brug af disse sansestimulerende hjælpemidler.

Kædeprodukter stimulerer muskel-led-sansen og berøringssansen. Denne påvirkning er med til at øge den demensramtes fornemmelse for egen krop. Ofte skyldes uro og angst usikkerheden ved den anormale sanseopfattelse. Derfor er berøringsmæssige stimuli med til at skabe tryghed og mindre uro.